Projecten

Hieronder een impressie van een aantal projecten die Hope & Grow Foundation heeft gerealiseerd

Sponsorprogramma

Kansarme kinderen een hoopvolle toekomst geven is waar Hope & Grow Foundation voor staat.. Vanaf september 2020 zijn wij gestart met het subsidiëren van 10 kinderen/ studenten in Bosnië en Herzegovina. Met kindsponsoring geven wij de sponsorkinderen structureel toegang tot gezond voedsel, gezondheidszorg en onderwijs. Alle kinderen krijgen maandelijks €50 euro wat hen verder helpt in hun persoonlijke ontwikkeling.  

Winterkleding voor 15 kinderen in Bosnië en Herzegovina

Hope & Grow Foundation heeft voor 15 kinderen/ studenten uit Bosnië winterkleding aangeschaft. Het budget per persoon was ongeveer €80 waarvoor voornamelijk warme schoenen en/of jassen zijn aangeschaft. Het kan behoorlijk koud worden in Bosnië. Zo was het afgelopen januari (2017), toen wij daar waren, 28-32 graden onder nul. Om deze reden leek het ons goed om kinderen van warme kleding te voorzien zodat zij warm en droog naar school kunnen. Ook met dit project is gekozen om de namen van deze kinderen niet bekend te maken om pesten op scholen te voorkomen. Alleen de kinderen zelf, hun ouders en het schoolbestuur zijn op de hoogte van deze actie. Anonieme belden zijn evenwel hieronder te zien. 

Schoolmeubilair, Somalië

Op dringend verzoek van Madino General and Orphans School uit Mogadishu heeft Hope & Grow Foundation schoolmeubilair gedoneerd zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te zitten tijdens de lessen. 

School lunch voor 20 kinderen

Hope & Grow Foundation heeft voor 20 kinderen op drie verschillende basisscholen in Bosnië de school lunch voor een heel schooljaar betaald. Ouders kunnen in Bosnië tegen betaling hun kinderen op school laten lunchen maar veel ouders zijn niet in staat om dit te doen of uberhaupt hun kinderen iedere dag eten mee te geven naar school. De school lunch kost tussen 70 en 85 euro per kind per jaar afhankelijk van de leverancier die de lunch levert. Deze 20 kinderen hebben nu in ieder geval één maaltijd per dag die zij kunnen nuttigen. Wij hebben er voor gekozen om de namen van deze kinderen niet bekend te maken om pesten op scholen te voorkomen. Alleen de kinderen zelf, hun ouders en de directeuren weten dat het geld voor de school lunch door een stichting is gedoneerd. Wel publiceren wij de foto`s van dankbrieven (in het Bosnisch) die wij de scholen hebben ontvangen en de betalingsbewijzen. 

Vers fruit voor The heart for Kids with Cancer, Sarajevo

Association “The Heart for Kids with Cancer in Bosnia and Herzegovina“ was founded in April 2003 upon imitative of parents and friends of children that were treated for malignant diseases at the Paediatrics’ Clinic of Kosevo Hospital in Sarajevo. Our Association is a member of ICCCPO since October 2003 (The International Confederation of Childhood Cancer Parent Organisations). The Association has more than 500 members and is funded solely through donations of humanitarians and through self-organized activities. 

 

The Heart for Kids with Cancer is een familieverblijf voor gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het ziekenhuis en behandeld wordt tegen kanker. Hieronder een tweetal video`s (in het Bosnisch) waarin Fikret Kubat, vertegenwoordiger van de vereniging Heart for Kids with Cancer, zijn steun betuigd voor de donatie en toelichting geeft over de werkwijze en de missie van de vereniging. 

GOAT project. Geit als donatie voor een alleenstaande moeder, Hrasnica Bosnië

Het GOAT project heeft als doel gezinnen te helpen een eigen bron van inkomsten en voedsel te genereren. Mevr. Berisa, een alleenstaande moeder van vier kinderen, heeft geen inkomen en kan haar gezin dan ook niet onderhouden. Doordat zij een geit gedoneerd heeft gekregen kan zij in ieder geval haar kinderen dagelijks van vers melk voorzien en zelfs een gedeelte van de melk verkopen. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor bijvoorbeeld lesboeken, schoollunches en kinderkleding.,  

Gaarkeuken, Sarajevo Bosnië

Gaarkeuken (Narodna kuhinja Sarajevo “Stari Grad”) is 20. maart 1992. opgericht met als doel om mensen in nood te voorzien van een warme maaltijd. Door donaties uit Nederland is het gelukt om 500KG meel, 100KG rijst, 100KG suiker, 100L zonnebloemolie en 100KG pasta te schenken aan deze gaarkeuken.

Hieronder een fragment vanuit het journaal (in het Bosnisch) waarin een beeld wordt geschetst over deze gaarkeuken en waarin het moment (1 25sec.) te zien is waarop wij de schenking aan het uitladen zijn. 

Voedselpakketten tijdens Ramadan, Bosnië

Tijdens de maand Ramadan (2017) zijn er 70 voedselpakketten te waarde van €75,- per pakket uitgedeeld voornamelijk aan gezinnen met kinderen in nood. Door het schenken van de voedselpakketten konden de behoeftigen deze heilige maand doorbrengen met voldoende voedsel.